Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-08@11:19:19 GMT

سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در یک نگاه

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۶۷۷۹

سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در یک نگاه

اوپک که در ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۰ در بغداد تاسیس شد تا با قدرت هفت شرکت نفتی آمریکا و انگلیس مقابله کند، از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در ۲۰۱۷، بارها تسلیم فشار واشنگتن برای تولید نفت بیشتر شده است.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز: اعضای عرب سازمان کشورهای صادر کننده نفت در 1973 اقتصاد آمریکا را به زانو درآوردند و حالا این گروه که 60 سال پیش تشکیل شد، دستورات واشنگتن را اجرایی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از زمانی که عربستان سعودی و سایر اعضای عرب اوپک به تلافی حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ یوم کیپور، تجارت نفت را محدود کردند، تغییر سیاست‌های جهانی و افزایش تولید نفت آمریکا، این گروه را مهار کرده است.

 برخی اعضای اوپک مثل ایران و ونزوئلا که نسبت به آمریکا سختگیرتر بودند توسط تحریم های این کشور به حاشیه رانده شدند و عربستان سعودی ترجیح داد از ترس از دست دادن حمایت آمریکا، از واشنگتن دلجویی کند.

 اوپک که در 14 سپتامبر 1960 در بغداد تاسیس شد تا با قدرت هفت شرکت نفتی آمریکا و انگلیس مقابله کند، از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در 2017، بارها تسلیم فشار واشنگتن برای تولید نفت بیشتر شده است.

 ترامپ همواره خواستار قیمت پایین تر بنزین برای کمک به مصرف کنندگان آمریکایی بوده است. وقتی قیمت نفت در سال جاری میلادی آنقدر کاهش یافت که شرکتهای حفاری آمریکا نمی توانستند سوددهی کافی داشته باشند، اوپک به خاطر تهدید واشنگتن برای کاهش حمایت نظامی از ریاض، قراردادی برای افزایش قیمت نفت امضا کرد.

 شکیب خلیل که یک دهه وزیر نفت الجزایر بود و در سال‌های 2001 و 2008 هم ریاست اوپک را برعهده داشت می‌گوید:«ترامپ هر آنچه را که از قیمت نفت نیاز دارد به عربستان سعودی دستور می‌دهد و عربستان هم اجرایی می‌کند. اوپک در واقعیت تغییر کرده است».

 عربستان سعودی برای دهه‌ها بزرگترین تولید کننده نفت اوپک بود که باعث می شد تسلط آن بر سیاست‌های اوپک افزایش یابد و به حاشیه راندن ایران و ونزوئلا نفوذ آن را بیشتر کرد.

 سهم ایران از تولید نفت اوپک از 2010 تقریباً نصف شده و به 7.5 درصد رسیده، در حالی که سهم ونزوئلا از 10 درصد تا 2.3 درصد سقوط کرده است. در این بین، سهم عربستان 7 درصد بالا رفته و به 35 درصد رسیده است.

 ایران و ونزوئلا که به همراه عراق، کویت و عربستان از موسسان اوپک هستند، همواره مخالف اقدامات این گروه برای پایین آوردن قیمت نفت در مواجهه با فشار آمریکا بوده اند.

 افزایش سلطه عربستان در اوپک با افزایش تولید نفت و گاز در آمریکا همزمان بود که باعث شد آمریکا تبدیل به بزرگترین تولید کننده نفت در جهان شود و وابستگی آن به سوخت خارجی کاهش یابد. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت این کشور طی یک دهه بیش از دو برابر شده و در 2019 به 12 میلیون بشکه در روز رسیده است.

 اطلاعات اوپک نشان می‌دهد سهم آمریکا از بازار جهانی نفت از 2010 دو برابر شده و سهم اوپک کاهش یافته است.

اوپک، روسیه و 9 کشور تولید کننده نفت دیگر در 2016 ائتلافی با عنوان اوپک پلاس تشکیل دادند تا نفوذ خود را افزایش دهند ولی طبق گفته مقامات دولت ترامپ، افزایش تولید آمریکا تاثیر این گروه جدید را هم از بین برده است.

برچسب ها: اوپک ، نفت ، کشورهای نفت خیز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000K5W

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اوپک نفت کشورهای نفت خیز عربستان سعودی تولید نفت کننده نفت قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد

در پی تصمیم عربستان سعودی برای افزایش قیمت فروش نفت خود به اکثر مناطق جهان در ژوئن، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۸ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید.

عربستان سعودی، قیمت فروش رسمی نفت خود به آسیا، شمال غربی اروپا و مدیترانه را در ژوئن، افزایش خواهد داد که منعکس کننده انتظارات برای تقاضای قوی در تابستان امسال است.

وارن پاترسون، مدیر تحقیقات کالای شرکت آی‌ان‌جی در این باره گفت: قیمت نفت پس از این که هفته گذشته تحت تاثیر فروکش تنش‌های ژئوپلیتیکی، بیش از ۷.۳ درصد سقوط کرد، هفته معاملاتی جاری را با افزایش آغاز کرد. این افزایش پس از اقدام عربستان سعودی در افزایش قیمت فروش رسمی نفت خود به اکثر مناطق جهان در بحبوحه محدود شدن عرضه در سه ماهه جاری، روی داد.

در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، فعالیت بخش خدمات برای ششمین ماه متوالی، به روند توسعه ادامه داد و رشد سفارش‌های جدید، سرعت گرفت و اعتماد تجاری، رشد قوی را تجربه کرد و امیدواری به احیای اقتصادی پایدار، تقویت شد.

هفته گذشته که سرمایه‌گذاران به هضم آمار اشتغال ضعیف آمریکا و ارزیابی زمان احتمالی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو پرداختند، هر دو شاخص، شدیدترین کاهش هفتگی را در سه ماه گذشته تجربه کردند و نفت برنت بیش از هفت درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۶.۸ درصد کاهش هفتگی را به ثبت رساندند.

نرخ ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت نفت هم با برگزاری مذاکرات برای آتش‌بس در غزه، ضعیف شده است.

با این حال، چشم انداز توافق در روز یکشنبه، ضعیف به نظر رسید زیرا حماس بر خواسته خود برای پایان یافتن جنگ در قبال آزادی اسرا، تاکید کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، کاملا آن را رد کرد.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازارهای شرکت آی‌جی اظهار کرد: این خبر که رژیم صهیونیستی، پیش می‌رود و عملیات خود در رفح را گسترش می‌دهد، ممکن است به توافق آتش بس احتمالی، ضربه بزند و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را که ظاهرا فروکش کرده بود، دوباره برانگیزد.

بر اساس گزارش رویترز، در سیگنالی از محدودتر شدن عرضه، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکایی در هفته گذشته، برای دومین هفته متوالی، شمار دکل‌های حفاری نفت و گاز طبیعی را کاهش دادند. دکل‌های حفاری نفت، هفت حلقه کاهش یافت و به ۴۹۹ حلقه رسید که بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر سال ۲۰۲۳ بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاهی به بزرگ ترین کشورهای تولید کننده طلا در سال ۲۰۲۳ (+ اینفوگرافی)
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف